Wie is Karin?


Kijk in 1:50 minuut, of lees in 393 woorden...

Sinds 2022 weer zelfstandig op de markt vanuit Moile Moile. Alleen én samen met anderen. Diep dankbaar voor mijn klanten waardoor ik mijn vakvrouwschap blijf aanscherpen.

Van 2005 tot 2021 deel van de maatschap Greep management- en organisatieontwikkeling. Mijn blik op organisaties heeft zich enorm verscherpt door 16 jaar te werken vanuit een groep gedreven en eigenwijze organisatieadviseurs. Ook heb ik bijgeleerd over de kunst van het luisteren. En in plaats van oordelen, vragen stellen als het schuurt.

Over de impact van stress en dat je alleen met het onderbewustzijn bepaalde problemen kunt oplossen, leerde ik van Live the Connection en Matte Marij van der Wal. Inmiddels ben ik ook Ontstress Teacher en leer ik anderen ontstressen in minder dan vijf minuten.

Tijdens talloze familie- en organisatieopstellingen opleidingen leerde ik over dynamieken van een systeem. De ordening; erbij horen; balans in geven en nemen. En dat sommige dingen niet in het individu zelf te veranderen zijn, maar gaan over diens plek in het geheel.

In 1995 richtte ik mijn eenmanszaak Moile Moile training en regie op. Ik vertaalde mijn passie voor vertellen naar een methodiek om mensen te leren presenteren. De eerste presentatietraining die ik gaf was voor docenten van de Universiteit Wageningen die anderen leerden presenteren.

In Utrecht was ik medeoprichter van Het Verteltheater en kwam ik als professioneel verhalenverteller erachter dat ik van de begeleidersrol houd en het liefste anderen op hun podium inspireer.

In Dartington College of Arts in Engeland heb ik mijn liefde voor Storytelling verdiept: rechtstreek contact tussen storyteller en publiek.

Op de faculteit Theater & Drama van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht leerde ik stevig staan. En dat Westers theater met een vierde wand waarin acteurs doen alsof de toeschouwers er niet zijn, mij niet meer paste.

Op mijn 16e zei ik tegen de leiding van een Theaterkamp in Engeland dat we meer inlevingsoefeningen moesten doen. ‘Be my guest’ zeiden ze. Mijn vuurdoop: eerste keer voor een groep staan met 60 Engelse jongeren.

Op het Montessori Lyceum in Den Haag ontdekte ik als puber hoe heerlijk het is om zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen leren. En dat nieuwsgierig zijn een drijvende kracht is voor mij.

Als kind genoot ik ervan om op een podium te staan en op te treden tijdens jaarlijkse theatervoorstellingen.